HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

14.
december2009

bevezető helyett

ccsvi  |  2 komment

Laci vagyok, SM beteg. Nincsen semmilyen orvosi képzettségem, csak ami rám ragadt az elmúlt évek alatt, ennek ellenére belevágok ebbe a blogba, hogy tudjam közvetíteni azokat a kutatásokat a magyar páciensek, orvosok, újságírók és érdeklődők felé, amik éppen most zajlanak a nagyvilágban. 

  • hiszem, hogy a mai modern világban az információ megtévesztően sok lett, az információáramlás felgyorsult, mondhatni kezelhetetlen mennyiségű lett
  • hiszem, hogy világunk egyik fő mozgatórugója a pénz, mellyel önmagában nincsen baj, kivéve, ha emiatt egyes lehetséges gyógymódok vizsgálata a háttérbe szorul, mivel nincsen aki szponzorálja azok kifejlesztését (mivel nem lát hasznot benne)
  • Fentiek miatt hiszem, hogy az új kutatások elterjesztése hatékonyabb, gyorsabb és célratörőbb, ha azt a beteg viszi el az orvos felé, mivel ez a beteg jól felfogott saját érdeke. Ki más képviselne engem jobban saját magamnál?
  • hiszem, hogy a médiának nagy szerep jut az ilyen kutatások bemutatása terén, mivel nélkülük évtizedekre lenne szükség egy ilyen volumenű kutatáshoz pénz gyűjtésre és a kutatás elvégzésére Sokunknak nincsenek már évei sem.

 

A blog fő területe az SM kutatásában 2-3 éve bekövetkezett fordulat, mely teljesen új szempontokat mutat fel az SM kezelésében és a lehetséges gyógymódok kifejlesztésében. A blog szerzőjét az msccsvi@gmail.com címen lehet elérni.

 

 

A blogon leírtak nem orvosi tanácsok, nem sejtetik, hogy az SM gyógyítható és nem bíztatnak senkit semmire. Mindenki maga dönt a saját sorsa felől.

 

 

.

Címkék: általános ccsvi

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr521597040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volldoki2 2010.02.14. 13:10:08

NAGYON KÖSZÖNÖM A BLOGOD KÖZRE TÉTELÉT!
Sclerosi multiplexben szenvedő orvos vagyok aki nem akarom feladni még a harcomat a kórral.Sokat segítesz a sorstársaidnak
a "hírcsatornád" információs tartalmával.
Amint látom 2009 decemberében inditodtad a blogodat és 6 bejegyzésed volt eddig, amit utánapótolva, csatlakoznák én is a rendszeres olvasód táborához.

piroska0717 2010.08.23. 16:43:36

ÉN is csak csatlakozni tudok volldoki2-höz. Remélem minél hamarabb megjön fáradozásod eredménye. meghallanak minket az illetékesek, és megnyerjük ezt a nehéz csatát
süti beállítások módosítása