HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

A következő oldal szerint már elvégezték Pozsonyban (Bratislava)  az első CCSVI műtétet március 29én (az első műtét képei megtalálhatók a linken!).

Az SM beteg vénája el volt szűkülve, melyet angioplasztikával és stent beültetésel korrigáltak. A műtétet egy "átlagos" közkórházban végezték el, állami támogatással. 

Gratulálunk!

Pontosítás: állami támogatással végezték ugyan a műtétet, (tehát nem magánkórházban) de valószínűleg kutatási fázisban vannak ők is, ezt nem tudom pontosan. 

 

 

1 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr981980527

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ccsvi 2011.01.11. 23:53:54

[...] something about ccsvi[...]

Trackback: Ccsvi 2010.10.29. 03:31:44

[...] something about ccsvi[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volldoki · http://hu.netlog.com/Volldoki2 2010.05.07. 20:17:36

Minden elismerésem: a szlovákiai egészségügyi kormányzatnak. Akiknek tagjai kellő időben felismerték a fontosságát az anginplasztikai megoldásnak, ebben az eddig neuronimmunológiainak tartott kórképben.A Zamboni etio-patogenetikai elmélete - a sclerosis multiplex fokozatos előrehaladásáról, még tudományos bizonyítások sorozatát fogja igényelni.Ez alatt sok műtött beteg elindul a beavatkozás utáni rehabilitációban. Remélem a közel jövőben magyar orvoskutatók is részt vesznek ebben a munkába - mivel addig a hazai szakember teamnek is, megváltozik a véleménye a Zamboni gyakorlati sikereivel szerzet gyakorlati bizonyítások felől. Szurkolok a Szlovákiában műtött beteg mielőbbi javulásáért, a hazai tudoraink mielőbbi "megvilágosodásáért" valamint a hazai neurorehabilitáció sikeres be indításának és fejlesztésének a véglegesítéséért- megszervezéséért.
süti beállítások módosítása