HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Az Inernational Angilogy 2010 áprilisi számában jelent meg egy tanulmány, mely a CCSVI és a krónikus fáradtság kapcsolatát vizsgálta. 31 CCSVI beteget megműtöttek, azaz ballonnal kitágították a vénáikat. A műtét előtt és után is különböző neurológiai tesztekkel, sőt fizikai tesztekkel (pl. 6 perc alatt mennyit tud sétálni) is mérték a betegek erejét, fáradtságát.

A műtét után 1, 6, 12 hónappal is elvégezték ezeket a teszteket, és azt találták, hogy jelentősen javult a CCSVI betegek fáradtság érzete, fizikai ereje, ami még 12 hónappal a műtét után is megmaradt!

Kezünkben van tehát egy tanulmány, mely nem foglalkozott azzal, hogy SM betegségben szenved -e a páciens, vagy hogy a CCSVI okozza -e az SMet. Ez a tanulmány bebizonyította, hogy akinek szűkültek a vénái, azokat ki kell tágítani, mivel ez nagyban javítja az életminőséget. Még 1 évvel a műtét után is.

Elképzelhető hogy a placebo hatás ilyen mértékű javulást eredményez? Ha igen, akkor vevők lennénk arra is.

Címkék: jakab tanulmány sm műtét ms ccsvi zamboni orvosoknak ccsvinap

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr502008443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beabob 2010.05.17. 21:48:27

Bennem is felmerült hogy a Krónikus fáradtság szindróma is kapcsolatban lehet a CCSVI -vel. Ezek szerint nem is volt rossz gondolat.
süti beállítások módosítása