HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Lengyelország, Olaszország, Bulgária, Kuvait, Szlovákia és Szerbia után Csehországban is megindultak a CCSVI műtétek, minden országhoz hasonlóan egy kutatási program keretei között, állami finanszírozással, állami támogatással (tehát nem magán praxis keretei között). A cseh CCSVI műtéteket ebben a kórházban végzik. Az információt Erika egy szlovák fórumozó közölte itt, tehát nem minősül hivatalosnak. Közlése szerint a csehek eddig 12 CCSVI műtétet végeztek el. 

Miért késlekedik Magyarország? 

 

Az SMBOE állásfoglalása már megadta az elvi lehetőségét a vizsgálatok elvégzéséhez, ugyanis kimondta: 

A SMBOE OTT bizonyító erejű vizsgálatok hiányában csak gondosan megtervezett klinikai vizsgálat keretében, megfelelő etikai engedélyek birtokában tartja elfogadhatónak SM betegekben a lehetségesen fennálló CCSVI vizsgálatát és (ha ez kimutatható) a vénás szűkület tágítását.

A közép európai országok már léptek, most a magyar orvosokon a sor, hogy bizonyítsák: nem vagyunk rosszabbak a világ más országainál.

Kizárólag ultrahangos vizsgálatokkal azonban nem sokra megyünk. Ha nem kezdjük el a CCSVI műtéteket kutatási jelleggel, akkor mégis minek alapján fogja a magyar orvos társadalom eldönteni, hogy azok hatásosak-e? Elolvassa majd a külföldi beszámolókat 3 éves késéssel? Akkor most miért nem olvassák el azokat a tanulmányokat, melyek a talált vénaszűkületekről szólnak a világ minden pontjáról? 

Itthon is minél előbb meg kell műteni az olyan betegeket, akik önként vállalkoznak rá, vagy akiknél az SM olyan szakaszban van, mely a beteget alkalmatlanná teszi az emberhez méltó életre. Ezeknek a betegeknek nincsen mit veszíteniük még akkor sem, ha később kiderülne, hogy a CCSVI műtétnek nincsen hatása SMben, ugyanis a beavatkozás kockázata nagyon kicsi, ellenben olcsó és jól ismert, mindennapos műtét.

Ellenben ha kiderül (évek múlva) hogy a beavatkozás javított az SM betegség tünetein, akkor elégedetten dőlhetnek hátra a magyar orvosok is: megtettük amit az eskünk követelt.

 

Címkék: média politika magyar cseh jakab szerbia vizsgálat műtét ms ccsvi zamboni orvosoknak simka

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr452114534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szalmon ella 2010.06.29. 10:55:26

Copaxon, betaferon cca 200.000.- ft/hó.
Ha ehhez hozzáadunk cca havi 15-20.000.- forintot amibe a többi gyógyszer kerül/és nem számolom a segédeszközöket, vitaminokat, felesleges kórházi fektetéseket, a kísérleteket/, láthatjuk, hogy jó üzlet az SM beteg.
A fenti összeg töredéke elég lenne a vizsgálatokra és a műtétekre.
Most várunk októberig amíg más országok okosabb orvosai kimutatnak valamit, és ha ez igazolja azon buta országok orvosait akik már vizsgálnak és műtenek, akkor nálunk is elkezdődhet valami. Ergo idén kuss legyen nekünk és ne zavarjuk a neurológusokat felesleges de nekünk fontos kérdésekkel mert azt nem szeretik.
Ha valakinek még nem világos ezek után mi a fontos, a beteg vagy a semmit nem használó, többségében ártó gyógyszerek az biztos neurológus.

SpyNet (törölt) · http://ccsvi.freeblog.hu/ 2010.06.30. 17:29:58

most fekudtem korhazban. azt bizonyitjak a magyar orvosok, hogy hazugsag a ccsvi. kozoltek, hogy zamboni hulye, mert a vena nem szukulhet ossze es nagy humbuk az egesz ccsvi. fel nem fogjak, hogy csaladok mennek csodbe azert, hogy kimehessenek kulfoldre, mert a magyarok elutasitjak es nem tamogatjak. matyas kiraly ota a magyar nep a vesztes oldalon all, miert lenne most mashogyan. nevetsegesek a neurologusok! es sajnos nincs kivetel!

Elitebear 2010.07.01. 15:14:36

És gondolom azok a videók amik napi szinten felkerülnek a NET-re az is mind hamisítvány.Sőt az a néhány száz ember aki már emberibb körülmények között él az is mind lefizetett statiszta. Engem nem érdekel lehet-e igazolni vagy sem. Edison korában az áram is az ördög műve volt, mert nem lehetett látni. Lehet hogy nekik volt igazuk és nem villamosítani az egész világot hanem befogni a szemünket.

szalmon ella 2010.07.01. 21:06:19

"Akkor most miért nem olvassák el azokat a tanulmányokat, melyek a talált vénaszűkületekről szólnak a világ minden pontjáról? "
Az egyik drnő azt mondta "az interneten ami megjelent azt nem szabad elhinni"
megkérdeztem...olvasta? Nem olvasta de véleményt alkot róla. A másikat telefonon hívtam és megkérdeztem mi a véleménye? Ő sem követi a híreket/nem pletykákat/, de a véleménye lesújtó.
Minek alapján mondanak véleményt a neurológusok?
Évtizedekig a Szovjetunió mondta meg mit kell csinálni.
Most a Buffaloi eredményekre várnak az orvosok, hogy majd ők aztán megmondják.
Most már mindig így lesz?

SpyNet (törölt) · http://ccsvi.freeblog.hu/ 2010.07.02. 10:19:26

@Elitebear: mi magyarok mindig szerettunk szellel szemben pisilni es utana bebizonyitani, hogy nem mi voltunk hulyek, hanem a szel fujt rossz iranyba.
@szalmon ella: sajnos igy! Buffalo mar bebizonyitotta, hogy az sm es a ccsvi kozott van osszefugges, de csak oktoberben lesz vege a kiserletnek es a magyar orvosok addig varnak. Huzzak az idot! Csak aki ma jar, oktoberre lehet toloszekes lesz!!!

picurka30 2010.07.02. 18:15:06

www.smlista.hu
belépsz a virtuális házba,s ott az utolsó ajtónál lehet jelentkezni már Magyarországon is!

szalmon ella 2010.07.02. 19:27:11

@picurka30: Miután még nincs engedély, ezért ez csak adatgyűjtés.Az sm betegeket kezelő orvosoknak van nyilvántartásuk minden centrumban. Mint olvastad "Adataik nem nyilvánosak, csak a központban jelennek meg, ahonnan átirányítjuk a lakóhelyükhöz legközelebbi vizsgálóközpontba,"ergo aki diagnosztizált az valszeg a lakóhelyedhez legközelebb eső sm centrum neurológusa.

vadzsrajogini 2010.07.03. 13:10:12

Akkor nálunk is fognak műteni októbertől, v. csak tovább totojáznak?

SpyNet (törölt) · http://ccsvi.freeblog.hu/ 2010.07.04. 09:55:27

@vadzsrajogini: dehogy fognak. Magyarorszagon max 5 orvos van a ccsvi mellett, 995 ellene.

vadzsrajogini 2010.07.04. 23:20:34

A kérdés az, h. ki az az öt orvos, és kik hajlandóak legalább egy UH.ot csinálni.

Elitebear 2010.07.05. 09:13:21

És mi a helyzet azzal az emberrel akinek már megvolt az UH és feketén fehéren le van írva a reflux. Ha kell valakinek szívesen elküldöm hol voltam! Csak nem akarok reklámozni.

vadzsrajogini 2010.07.05. 09:25:34

@Elitebear: engem érdekelne, főleg, ha Budapesten csinálta meg egy orvos.
Egyébként a betrombotizált vénájú hölgyről jó lenne tudni, h. dohányzik-e, szed-e fogamzásgátlót. Ezek ugyanis hajlamosítanak vénás thrombózisra.

ccsvi · http://ccsvi.blog.hu 2010.07.05. 09:28:18

@vadzsrajogini: Ha stentet helyeznek egy érbe, akkor teljesen természetes a folyamat, hogy ott vérrög képződhet, mert megváltozik a vér áramlása, turbulenciája. Ez ismert jelenség az angioplasztika során. Mónika beszélt a lengyel orvossal, aki azt mondta neki, nincs baj, emelni kell a "vérhigítót", de a biztonság kedvéért megvizsgálja

szalmon ella 2010.07.11. 16:08:56

@vadzsrajogini: "Most várunk októberig amíg más országok okosabb orvosai kimutatnak valamit, és ha ez igazolja azon buta országok orvosait akik már vizsgálnak és műtenek, akkor nálunk is elkezdődhet valami."
Ha kimutatják azt amit a mi legokosabb orvosaink már most tudnak, akkor bizony totojka, totojka és totojka.
De fel a fejjel és legyünk pozitívak:)
süti beállítások módosítása