HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Az amerikai KOMO News riport sorozatot forgatott a CCSVI-ről. Három nagyon érdekes videót szeretnék bemutatni:

1. Dr. Hubbardról már volt szó, ő egy neurológus, akinek a fia SM beteg lett. Most a CCSVI és az SM kapcsolatáról beszél:

Összefoglalja Zamboni eredményeit. 2000 beteg lett eddig kezelve világszerte, sokuk jobban van (de nem mind). Szerinte a CCSVI műtét nem az SM-et gyógyítja, hanem megelőzi annak kialakulását. 

Dr. Hubbard eddig 70 beteget diagnosztizált, és 60at kezeltek, IRB engedélyük van a kutatásra. a 60 páciensből kettőnél semmilyen javulást nem látott, a többieknél az érrendszerrel összefüggő tünetek (fáradtság, fejfájás, brainfog, hideg kezek lábak) javultak, a kifejezetten neurológiai jellegű tünetek (gyeneség, járás problémák) pedig azoknál, akiknél ez csak pár éve alakult ki.

Mi a stroke? az artériás rendszer problémája. Ha hiba kerül az artériás rendszerbe, egy pillanat alatt stroke-ot kap az ember. de mi van ha vénás rendszer lesz hibás? Ezt senki nem vizsgálta eddig! A vénás rendszert nem ismerjük. Sm-től függetlenül kezelni kell ha valakinek el vannak záródva a vénái. A vénás rendszer annyira nem volt tanulmányozva soha, hogy van amelyik vénának nincs is neve!

A CCSVI kezelés nem egy új módszer, nem egy új eszköz, nem egy új tabletta, miért kellene hát hozzá engedély? Ő is ezért kapott IRB engedélyt, mert olyan eszközöket használ, melyek elfogadottak vénák kezelésére és diagnosztikájára (MR, stent, ballonos tágítás) Ő csak adatokat gyűjt (azaz végzi a CCSVI beavatkozásokat) már elfogadott eszközökkel. Miért csak az SM betegeket fosztják meg az angioplasztika lehetőségétől? Szerinte ezért perelni lehet, mert már jól bevált orvosi terápiáktól  fosztják meg az SM betegeket.

A neurológusok által követelt kettősvak kísérlet az lenne, ha a páciensbe bevezetnék a ballont de valakinél nem tágítanák azt ki (és ezt a vizsgáló orvos sem tudná) De ki fizetné ezt a kettősvak kutatást? Itt nincsen gyógyszergyár a háttérben, aki kifizetné  a sok millió dolláros árat! A beteg meg önmaga nem fizetne egy olyan kezelésért, amit vagy megkap vagy nem, ezért egy ilyen kutatás 10 év alatt fejeződne csak be. Ez nem humánus. Szerinte szükséges ugyan a kettősvak placebo kontrollált kísérlet, de előtte szükséges az adatgyűjtés (amikoris nem kettősvak módon végzik a műtéteket) mert a kettősvak kutatás különben sosem jönne létre.

Szabad olyan kezelést használni, amit nem tanulmányoztak előtte? Mindenki ezt teszi. Pl. Antidepresszánsokat mindenkinek felírnak mindenféle problémára holott csak depresszióra engedélyezték azokat.

Meg van győződve róla, hogy a fiának - akit SM-mel diagnosztizáltak - sokkal veszélysebb lenne az SM gyógyszereket beszednie (amik ráadásul szerinte nem is működnek), mint az angioplasztika.

Igazából szerinte 3-4 neurológus akadályozza a CCSVI kezelést Amerikában, akik nagyon befolyásosak. Szerinte ezek a neurológusok 50 évig az autoimmun terápiát kutatták, nem tudnak semmit a vénákról. 

Placebo hatás lehet pár óráig, napig, de nem tarthat 2 évig szerinte. Ez a 3-4 neurológus beszél csak placebo hatásról, holott a jelenlegi SM gyógyszerek sikeressége is csak 30% körül mozog, ami kb. a placebo hatással egyezik meg.

 

2. Dr. Andrews intervenciós radiológus a CCSVI műtétek szükségessége mellett érvel:

(magyar összefoglaló később)

3. Végül pedig két megműtött beteg nyilatkozik (akikről dr. Hubbard beszélt), akik elmesélik, hogy tüneteik (pl. fáradtság, fejfájás) hogyan javultak:

Címkék: amerika usa sm hubbard andrews zamboni valósemberek orvosoknak

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr702412760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szalmon ella 2010.11.05. 07:21:25

www.facebook.com/l/4adeefJhpDIvjdtBpaRe0inVGrQ;ccsviclinic.ca/?p=685 Az új Buffalo Neuroimaging Analysis (BNAC) technikák alapján végzett 60 tanulmány befejezése után a Mobile Life Screening központ Nyugat Fargo-ban, (Észak Dakotában) valós sikert mutat. Randy Spielvogel, ultrahang és nukleáris orvostudományi technológus szerint, aki a tanulmányokat végezte, idáig pontosan olyan eredményeket kaptak, mint amit vártunk. A betegek java részénél refluxt, és/vagy stenozist is imutattak ki a jugulárisokban”. Ez az eredmény megerősiti a világ más tájain talált eredményeket. “A legtöbb eltérést a bal oldali jugulárisnál találtuk a Buffalói tanulmánnyal megegyezően.”. Bal oldalon talált elzáródások valószinűleg a Brachiocephalic véna - amely központilag helyezkedik el és a bal juguláris véna torkollik bele - valamilyen kisebb anatómiai variációjának a következményei lehetnek, de az is lehetséges hogy teljesen másból következik. Az optic neuropathia, az SM, mind pedig Osteopetrotic szindróma esetében ugyancsak megfigyelhető volt a bal oldali véna elzáródása. Ezen kivül más állapot vagy fejlődési rendellenesség esetében nem sikerült korrelációt felállitani a vénás szűkületekre vonatkozóan. Az igazság az, hogy a vénás rendszer ezideig nagyon kevessé volt tanulmányozva, különösen olyan szemszögből, hogy lehetséges-e bármilyen öszefüggés a vénák állapota, és a más betegségek kialakulása között. Soha nem gondolt arra ezideig senki, hogy ez ugyanolyan fontos következményekkel járhat az emberi egészség szempontjából, mint az artériás eltérésekből adódó problémák. Jelenleg, egy hónapos rutinra szert téve, a Doppler vizsgálatok hossza - az új protokoll szabályokat figyelembe véve - nagyjábol 45-70 percet vesznek igénybe. Bár az eredmények meglehetősen pontosak, az új csúcstechnológiát alkalmazó felszerelések a közeljövőben valószinüleg ezeket az eredményeket még precizebbé fogják tenni. Abban az esetben, ha az FDA elfogadja a Biosound QDP új software-jét, akkor jóval egyszerűbb lesz kiértékelni a mélyebb helyen elhelyezkedő vénákat az agyban. “Azzal, hogy képesek leszünk mélyebbre hatolni az eredmények vitathatatlanul biztosabbak lesznek. Ez által azok a tanulmányok, ill. esetek akik jelenleg még határeseteknek számitanak, egyértelmű esetekké válnak”. Továbi analizis elvégzésére minden beteg adatát tovább elemzi a Noble Kórház intervenciós idegsebésze Dr. Arnand Alurkar. Dr. Alurkar több ezer koponyán belüli, és azon kivüli eljárást hajtott végre az elmúlt évtizedben. Az orvos állitása szerint a határesetek is, de minden olyan eset ahol stenozis kimutatható a belső juguláris vénában , ott további vizsgálatok szükségesek. Amennyiben bizonyitottá válik a stenozis létezése, és a központi idegrendszert ellátó vénák véráramát megfelelő átjárhatóságúra kijavitjuk, akkor minden kétséget kizáróan vasculáris és minden valószinűséggel idegi javulásokat várhatunk.

SpyNet (törölt) · http://ccsvi.freeblog.hu/ 2010.11.05. 12:54:46

engem az haborit fel, hogy amerikaban 3-4 neurologus kepes volt szabotalni tobb 10 000 beteg gyogyugyulasat. Hippokrateszi esku?

SpyNet (törölt) · http://ccsvi.freeblog.hu/ 2010.11.05. 12:54:50

a masik, amit nem ertek. miert kell, hogy a neurologusonak a fia legyen sm beteg, hogy tudjon gyogyitani? szerintem, minden beteg a gyereke is, igaz, nem verszerinti. vagy ez csak utopiaban letezik?
süti beállítások módosítása