HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Frissítve 2014.08.14

2014 Dr. David Hubbard neurológus mesél az FDA által jóváhagyott Hubbard Patient Registry -ről ami a CCSVI kezelésére lett létrehozva. A videó az ISNVD 2014 Konferencián lett rögzítve.

 

 

 

2010. 11. 14. A cikk frissítve dr. Hubbard első 50 SM betegének MR adataival! 

dr. Haacke szokásosan szakmailag alapos és informativ prezentációjában (pdf) ezúttal közli dr. Hubbard első 50 SM betege CCSVI vizsgálatának adatait is:

50 SM betegből 49-nél talált vénás elváltozást!

 --------

2010. 09. 19

 - Mi kell ahhoz, hogy egy szkeptikus orvos adjon egy esélyt a CCSVI teóriának?

- Hogy a fiát SM-mel diagnosztizálják...

Ezzel a rossz ízű viccel szeretném bemutatni dr. Hubbardot, aki neurológus San Diego-ban, és mióta tavaly SM-et diagnosztizáltak a fiánál, meg is műttette őt, aki azóta jobban van. dr. Hubbard azóta gőzerővel szervezi a CCSVI műtéteket az Egyesült Államokban és az alapítványa nemrég meg is kapta az etikai engedélyt a CCSVI diagnosztikára és kezelésre, melyet hamarosan el is kezdenek. Az alapítványhoz tömegestül csatlakoznak intervenciós radiológus orvosi team-ek. (lásd alul).

Idézet a leveléből:

Neurológus vagyok és egy fMRI kutatási központot vezetek San Diego-ban. Decemberben a fiamnál SM-et diagnosztizáltak, és rájöttem, hogy amit a kollegáim mondtak Devinnek, nem volt hiteles: a vírustámadás vagy az autoimmun támadás kutatása nem vezetett eredményre az SM kezelésében. Azonban Zamboni elmélete melyben újra elővette a vénás keringési problémákat, meggyőző volt. Csatlakoztam dr. Haacke táborához és elkezdtem az MRI diagnosztikát.

Az első, akit megvizsgáltam a fiam volt, akinél kimutattam a véna szűkületet. Egy intervenciós radiológus veszélyes szűkületeket talált a fiamnál mindkét jugulárisban és az azygos vénában is, melyeket ballon segítségével kitágított májusban. Ezek után etikai engedélyt kértem az ilyen angioplasztikai beavatkozásokra - holott abszolút nem lenne külön engedélyre szükség véleményem szerint - és azóta akinél megtaláljuk a szűkületet, beutaljuk a műtétre.

Dr. Hubbard kutatási területe az fMRI BOLD használata, melynek segítségével megállapítható, hogy az agy egy adott részén milyen nagyságú a véráramlás és az mennyi oxigént tartalmaz. A következő ábrán (mely egy készülő tanulmány előzetes eredménye) azt szemlélteti, hogy SM betegekben a jugulárisokban a véráramlás csökkenése az agyban is véráramlás csökkenést okoz. Ha összevetjük az angioplasztika előtti és utáni állapotot, jól látható, hogy műtét előtt fele annyi vér érkezett az agyba, ami ráadásul kétszer annyi idő alatt tudott csak eltávozni! (forrás)   

 

 

dr. Hubbard az fMRI BOLD használatáról és a fenti ábráról a a következő videón 5:30-nál beszél:

 

A Hubbard Foundation szeptember 2 -án teljes és feltételek nélküli etikai engedélyt kapott, mely szerint az USA -ban CCSVI diagnosztikát és műtéti beavatkozást végezhet. Ennek szervezése jelenleg folyamatban van, a Hubbard Foundation -höz tömegestül csatlakoznak intervenciós radiológiai szolgáltatást nyújtó orvosi team-ek, melyek várhatóan meg is kezdik hamarosan a CCSVI műtéteket. Jelenleg több mint 70-en csatlakoztak, az alábbi térképen ez látszik (folyamatosan frissül): 



View CCSVI Registry Sites in a larger map

 

 

Címkék: fmri sm vizsgálat hubbard ms ccsvi orvosoknak

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr432306886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szimuláns 2010.09.19. 20:37:25

"etikai engedélyt kértem az ilyen angioplasztikai beavatkozásokra - holott abszolút nem lenne külön engedélyre szükség véleményem szerint - "
Jó lenne ha minden orvos így gondolná kis hazánkban is!
Az pedig még jobb lenne ha így szaporodnának nálunk is a CCSVI diagnosztikát + MŰTÉTET végző helyek száma!

Johnny M. Walker · http://direkt-sm.blog.hu 2010.09.20. 00:06:54

A balhé akkor tör majd ki, amikor az egésznek a középtávú eredményességéről lesznek a biztosítók számára megbízható adatok. Pénzben és eredményességbe kifejezve, figyelemmel azokra, akikkel most egyáltalán nem kötnek szerződést az SM miatt, pedig egy pár ezer dolláros egyszeri kiadással hosszú távon perkáló, fizetőképesen problémamentes hálás kuncsaftok lehetnének. Vagy legalábbis olcsóbban kezelhetők - csak az USA-ban százezrekről van szó. Pláne, mert a prevalencia és incidencia nő - és a magam esetét alapul véve szerintem a CCSVI csupán a jéghegy csúcsa. Egy-két évtizeden belül kiderülhet, hogy olyan jéghegyé, aminek sokkal masszívabb csúcsait már évtizedek óta aktívan próbálták benyomni a szép, sima, fehér és perspektiviks zérószint alá. Pedig kicsiben és nagyban is mind okoznak érrendszeri elváltozásokat. Előjönnek a táplálkozási-bélrendszeri okok. Ott lesznek a D-vitamin hiány, amiről a magyar SM-közösséget még csak nem is tájékoztatták, nemhogy a gyógyításban bármilyen szerepet szánnának neki (holott a világ vezető gyógyszergyárainak évtizedek óta ismeretes faktor - csak sajnos nem védheti szabadalmi oltalom). Ott lesznek az igenis fertőző ám visszaszorítható patogének - amiket ignoráltak. És akkor majd megkérdezzük: önök, kedves vezérbirkák, miből éltek eddig?

A sztorihoz annyit tennék hozzá, hogy volt szerencsém a kilencvenes évek borreliákkal (kullancsbetegség) kapcsolatos sárdobálásai közepette látni, hogy a mikroba antibiotikumos kezelésének egyik esküdt ellensége miként megy alázatosan a terápia mikéntjéről érdeklődni a korábban simán lehülyézett kollégáihoz. Mivel azonban az SM-csoportnak csupán egy frakciója a mikrobás eredetű, nem lett folytatás, hiszen

OPERETTORSZÁGBAN MÉG SENKITŐL SEM HALLOTTAM ELÉG HANGOSAN MONDANI, HOGY "BOCSÁNAT, TÉVEDTÜNK".

szalmon ella 2010.11.16. 00:08:36

Szeptember 2 engedély. Mostani a hír?
Ha igen ebben az évben nálunk semmi nem lesz:(
süti beállítások módosítása