HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Február 7-én Hamiltonban a University os Macmaster (Kanada) rendezésében tartottak egy konferenciát, melyen a világ minden tájáról összegyűltek azok az orvosok, akiket érdekelt a vénás elégtelenség. A konferenciáról tudósított a kanadai CTV.

Műtétek tapasztalatai

Előadást tartott többek között dr. Marian Simka, aki Lengyelországban az SM betegek 95%-ában találta meg a vénás szűkületet, és elvégzett 250 sikeres felszabadító műtétet. Tapasztalatairól ebben a prezentációban számolt be:
http://ms-mri.com/docs/Simka-hamilton%20-ccsvi-1.pdf

Dr Michael Dake szintén elvégzett több mint 30 műtétet, tapsztalatairól ebben a prezentációban lehet olvasni:
http://ms-mri.com/docs/Hamilton%20Michael%20Dake%27s%20talk.pdf

 Dr. Mark Haacke a rendezvény főszervezője, akinek fő kutatási területe a lerakódott vas kimutatása MR készülékkel, ebben a prezentációban összegzi tapasztalatait:
http://ms-mri.com/docs/ccsvi-st-joes-feb-7-10-post.pdf 

Dr. Robert Zivadinov a legnagyobb folyamatban levő CCSVI kontroll vizsgálat (Buffalo) vezetőjének prezentációja: 
http://www.ms-mri.com/docs/Zivadinov-Hamilton_slides.pdf 

Dr. Al-Omari Jordániából:
http://www.ms-mri.com/docs/CCSVI%20jordanian%20experience.pdf

Ezen kívül Bulgáriában, Írországban és persze legelőször maga Zamboni Olaszországban is végzett műtéteket már. Összesen több száz műtött betegről beszélhetünk már.

Diagnózis

A véna szűkület igazolása speciális ultrahang szakértelmet igényel, nyaki és koponyán belüli vizsgálatot is el kell végezni, ahogyan azt Zamboni is végezte.

 

A következő linken található Dr Marian Simka ultrahang protokollja:
 
Figyelem! az ultrahang vizsgálattal csak akkor lehet kimutatni a vénás szűkületet, ha azt az erre kiképzett szakember végzi a megfelelő protokollal és felszereléssel. Sajnos világszinten is egyre több az olyan eset, amikor hagyományos ultrahang technikával próbálnak meg szűkületeket keresni ám az nem sikerül. Egy már azóta megműtött szlovák beteg beszámolója szerint őt több helyen is egészségesnek találták, ám a Zamboni féle protokollal végül megtalálták a szűkületet és a műtét óta jobban van.


Lehetséges MR technológiával is a diagnózis, mely területen dr. Mark Haacke kutatásai ígéretesek, jelenleg ő is egy study összeállításán fáradozik. Szakmai eredményei prezentációkban mutatja be és az általa készített MR protokollok letölthetőek innen.

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr431752659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szalmon ella 2010.02.13. 18:41:30

Végre valaki!!!!!!!!!!!!! Úgy örülök:):)
Jó lenne ha orvosok is látnák és reagálnának.Az értágítás nem jár mellékhatásokkal, de szakember még nem nyilatkozott:(

ccsvi · http://ccsvi.blog.hu 2010.02.13. 18:44:40

@szalmon ella: Kedves Ella, rajtunk áll, hogy elvigyük orvosokhoz a hírt! Ted meg te is! :)
köszi!

szalmon ella 2010.02.13. 20:52:11

Megtettem, és szóltam mindenkinek:)
Keresni kéne egy fiatal és ambiciózus érsebészt aki ráállna a témára.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2010.02.14. 09:54:57

Kedves Szalmon Ella,
Ehez igazándiból nem is érsebész kell, hanem intervenciós radiológus, aki dopplerrel látja, hogy mit csinál és hol tart.

szalmon ella 2010.02.14. 13:35:25

Attól tartok ha mi nem megyünk utána, akkor senki:(Orvosoktól nem lehet megtudni semmit, sőt!Az esélyhez való jogunk sincs meg,pedig rólunk van szó.

lacrima 2010.02.14. 16:21:23

@szalmon ella: MEGYÜNK!!!! Hidd el sok követ megmozgattunk már...de lassú menet.....sajnos.

szalmon ella 2010.02.14. 21:19:59

Nagyon lassan megy minden , sajnos. Csak legyen időnk kivárni és megélni, viszonylag éppen.

szalmon ella 2010.02.24. 18:22:51

Ismerősöm ma beszélt egy neurológussal és rákérdezett a vizsgálatokra. Nem folytatnak az országban ilyen irányú kutatásokat, nem fogadják el a vizsgálatokat, csak ha klinikai tesztek is igazolják. Nem értem! Mitől félnek?
Milyen klinikai tesztről beszélnek? Van elzáródás? Ha van műtét kell. Ha nincs máshol van a baj. Csak a számomra ily egyszerű?

ccsvi · http://ccsvi.blog.hu 2010.02.25. 20:57:56

@szalmon ella: Sajnos ez egy lassú menet lesz... Az a szomorú, hogy látatlanban le merem fogadni, hogy az a neurológus nem olvasta a tanulmányokat, mert ha olvasta volna, akkor azokat a tényeket és számokat el kellene fogadnia, és orvosi esküjének megfelelően neki kellene megindítania a magyar kutatásokat....

SpyNet (törölt) · http://ccsvi.freeblog.hu/ 2010.03.02. 12:44:16

az orvosi eskut ok mar elfelejtettek. felirnak gyogyszereket, kiserletekre kuldenek es gazdagonak. betegsegek nelkul beveteluk se lenne es ok azt nezik elsosorban, nem a gyogyitast. sajnos, egy joideig itthon nem lesz elobbre lepes, nem eri meg a dokiknak. a hipokrateszi esku nem csak addig ervenyes, amig nem jelennek meg az oncelok, onnantol kezdve a betegek levannak szarva. sajnos az en orvosom is leszolja ezt az egeszet, o megmarad igy a tronjan. sajnos

SpyNet (törölt) · http://ccsvi.freeblog.hu/ 2010.03.02. 19:36:44

es hozzatennem, hogy az orvosom ettol meg a legjobb, foleg emberileg

ccsvi · http://ccsvi.blog.hu 2010.03.09. 22:52:09

@szalmon ella:
Marc (wheelchairkamikaze) szerdán megy CCSVI műtétre, nagyon kíváncsi leszek mi van vele!

szalmon ella 2010.03.10. 13:07:25

@ccsvi: Légyszíves írd meg a karpatiferenc1@gmail.com-ra, hova megy, ha tudsz árat azt is.
A hideg rázott miközben olvastam a cikket. Több orvossal is beszéltem a CCSVI-ről és mind lekezelte a témát és leszólták Zambonit is. Mi várható ennek alapján nálunk? Költői a kérdés.

szalmon ella 2010.03.10. 13:20:41

Természetesen ha tudsz bármit Marc-ról azt is írd meg légyszíves.
Köszönöm szépen.

ccsvi · http://ccsvi.blog.hu 2010.03.11. 17:46:11

@szalmon ella: New Yorkban megy műtétre... Amerikában horror árat kérnek el egy ilyen műtétért, a Stanford egyik magánklinikáján amíg végezték olyan 15-18 Mft körül volt (most éppen le lett állítva, mert egy tanulmányt készítenek elő)

Ha orvossal beszélsz erről, NE MONDJ semmit a saját szavaiddal, hanem nyomd a kezébe a Zamboni tanulmányt. Egy orvosnak értenie kell és el kell fogadnia egy kettős vak tanulmány eredményeit:
www.bentham.org/cnr/openaccessarticles/cnr4-4/004AG.pdf

szalmon ella 2010.03.11. 22:03:19

Olvasták a tanulmányt, fütyülnek rá!Nem érdekli őket.

Volldoki · http://hu.netlog.com/Volldoki2 2010.03.25. 18:11:38

Szevasztok!
Sm-vagyok aki jelenleg súlyosbodó mozgási károsodásai fékezésére rehabilitációs kezelésen fekszem a Mátészalkai kórházban. Figyelemmel olvasom és elemezem a blogot!!
Tapasztalataim és reményeim vannak a "Zamboni" féle módszerrel kapcsolatban. Az a gond hogy betegség kórélettanának még a kiegészítését sem képesek elfogadni az "Sm- Magyarországi tudorainak - nagyjai"!
A blog indítójával (sorstársammal) nagyon szeretném felvenni a kapcsolatot. Ha ismeritek Őt: kérlek jelezzétek nekem, a volldoki@gmail.com - e-mailemen. köszönettel és baráti üdvözlettel üdvözölök minden blog olvasót!

Nelly74 2010.04.12. 12:31:43

Sziasztok! Arra még nem gondoltatok, hogy a médiát kellene értesíteni, bevonni valahogy. Hátha ők el tudnának érni valamit és még többen odafigyelnének a dologra! Én idáig csak az egyik napilapban olvastam egy rövid cikket a "Zamboni" féle módszerről. Szerintem nem ártana a TV-ben is egy kis "kampány"!
süti beállítások módosítása