HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

ajr.2013.200.issue-6.cover.gifAz American Journal of Roentgenology (Volume 200, Issue 6)  legújabb számában "Endovascular Diagnosis And Management Of Chronic Cerebrospinal Venous Insufficiency: Retrospective Analysis Of 30-Day Morbidity And Mortality In 95 Consecutive Patients" címmel megjelent egy újabb tanulmány a Rush University Medical Center, Chicago Department of Radiology, Section of Interventional Radiology kutatóitól. 

 

 

95 SM beteget vizsgáltak meg, akik 2010 és 2011-ben átestek CCSVI diagnosztikán és vénatágításon. A vénatágítást akkor végezték el,

  • ha több mint 50% -os vénaszűkületet (venográfiával, átmérő alapján) találtak az SM betegnél
  • vagy reflux volt a véráramlásban
  • vagy több mint 50% -os vénaszűkületet ( vénán belül ultrahanggal) találtak
  • vagy nem normális méretű vénabillentyűt találtak
  • vagy egyéb hálószerű képződmény volt a vénában

107 CCSVI vénatágítást végeztek el 95 SM betegen. A diagnosztika alapjána 95 betegből 90 betegnél indokolt volt a vénatágítás (94%), náluk 193 helyen végeztek el tágítást összesen. Technikailag a tágítás 97%-ban sikeres volt. Trombózis a betegek 3%ánál történt a juguláris vénában. Nem halt meg senki. A kutatók következtése: A vénatágítás biztonságos.

 

Címkék: vizsgálat műtét ccsvi valósemberek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr895319190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása