HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

a BREAKING NEWS -ok:

Az elmúlt napokban, hetekben nagyon fontos kutatási eredmények láttak napvilágot. Olyan kaliberűek, melyek alapján joggal lehet azt állítani: az SM kutatás alapjaiban változott meg 2015-ben.

1. Az emberi agyban felfedeztek limpatikus csatornákat. Igen, a nyájas olvasó - legyen az orvos vagy sokat olvasott beteg - most joggal kapja fel a fejét. 2015-ben derült ki, hogy az agyban vannak limpatikus csatornák, amikről eddig senki nem is tudott. Az atlaszokat újra lehet rajzolni. Bővebb infó és kapcsolat az SM betegséggel: http://ccsviinms.blogspot.hu/2015/06/rewrite-textbooks.html

2. Mai hír a Gladstone Institute -tól: Egyetlen csepp vér elegendő, hogy SMet okozzon. Mármint ha az agyba kerül. A Zamboni által sokat emlegetett vér-agy gát (gyakorlatilag egy vénafal) ha megsérül és vér jut az agyszövetek közé, akkor egy láncreakció során gyulladás és mielin pusztulást okozó immunreakció indul be. Ez megmagyaráz és bizonyít szinte mindent, amit Zamboni mondott a CCSVIről szerény véleményem szerint. Laikusoknak nincsen időm részletesen elmagyarázni ennek a hírnek a fontosságát. Kellően nyitott orvosoknak nem kell magyarázni. További infók erről a kutatási eredményről és kapcsolat az SMmel: http://ccsviinms.blogspot.co.uk/2015/10/a-single-drop-of-blood.html

a CCSVI blog VÉGE:

Azt hiszem ezekkel a hírekkel ennek a blognak az írását befejezem. Mintegy 7 éven keresztül követtem az SM kutatás legújabb híreit és igyekeztem a hazai orvostársadalom felé továbbítani. Nagyon sok rossz tapasztalatban volt részem, melyek nem vették el a lelkesedésemet. Hittem és hiszem a mai napig, hogy az SM és a keringési rendszer összefügg - ezt józan paraszti ésszel is egyértelműen látni lehet a fenti eredmények ismeretében.

Nincs értelme tovább írni ezt a blogot. Jómagam egyszerűen bizonyítottnak látom a Zamboni elméletet a Gladstone Institute fenti kutatási eredményével és ahogyan azt egy korábbi posztomban megígértem, gondoskodni fogok róla, hogy ennek a blognak a posztjai fennmaradjanak az örökkévalóságnak a magyar orvosok SM kutatásban betöltött szerepével együtt.

Természetesen azt is közölni fogom itt, ha végre elindul egy olyan magyar kutatási vonal, mely érdemben lesz képes végre foglalkozni a CCSVIvel.

Nekem most nincs több erőm, erőforrásom, időm ezt a blogot tovább írni. Remélem nem volt hiábavaló.

László, CCSVI beteg

msccsvi@gmail.com

 

From the Gladstone Institute Press Release:
In the current study, published in Nature Communications, the scientists created a new animal model of disease to determine if BBB leakage can cause autoimmunity. They discovered that injecting just one drop of blood into the brain set off the brain's immune response, kick-starting a chain reaction that resulted in inflammation and myelin damage.

These findings offer a completely new way of thinking about how the immune system attacks the brain--it puts the blood in the driver's seat of the onset and progression of disease," says senior author Katerina Akassoglou, PhD, a senior investigator at the Gladstone Institutes and professor of neurology at the University of California, San Francisco. "This opens up the possibility for new types of therapies that target blood coagulation factors, upstream of autoimmune processes."

"Our results provide the first evidence that blood promotes T cell responses against the brain," says first author Jae Kyu Ryu, PhD, a staff research scientist at the Gladstone Institutes. "Not only did we confirm that the presence of blood in the brain recruits peripheral immune cells to the area, which is sufficient to cause myelin destruction, we also identified fibrinogen as the critical protein driving this process."
"These findings question a long-held paradigm that myelin-specific T cells initiate inflammation in the brain through activation of microglia and brain macrophages," says Scott Zamvil, MD, PhD, a professor of neurology at the University of California, San Francisco and co-author on the paper. "This study demonstrates that the original paradigm may also occur in reverse. Namely, initial activation of microglia and brain macrophages may activate T cells."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr157963596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.