HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

A következőkben egy nagyon érdekes fizikai hullámmodell kerül bemutatásra, melynek segítségével megérthető a CCSVI alapvető lényege:

  • hogyan lesz egy "ártatlan" szűkületből jelentős nyomáskülönbség több helyen is a vénában,
  • a kapillárisok véna felőli oldalán hogyan nő meg a nyomás, és emiatt hogyan fog lelassulni a vér áramlása befelé az agyba,
  • a lelassult véráramlás (és ezáltal a kevesebb oxigén, cukor, stb) hogyan okoz problémákat a pácienseknek.
  • extrém esetben a megnőtt vénás nyomás akár a vénafalat is károsíthatja, ami emiatt nem csak az oxigént és a cukrot engedi át, hanem a jóval nagyobb méretű vasat, sőt az immunsejteket is.

Laikusként is abszolút érthető az anyag, mindenképpen érdemes a magyar orvosoknak is rászánniuk 3*12 percet, hogy végighallgassák az előadást. (letölthető egy abstrakt is, de a videók élvezetesebbek)

Tőlem neurológusok kérdezik állandóan: ha van egy szűkület a vénában és megnő a nyomás, akkor a vénának pont hogy ki kellene tágulnia, nem? Erre is megvan a válasz az előadásban: van ahol kitágul a véna, de van ahol összeszűkül, a kialakult állóhullámok miatt. csodás képekkel lásd a videóban!

Az is egyértelmű lesz a végére, hogy miért van igaza dr. Sinannak , amikor a jugulárisban nem tágítja a felső szűkületeket, hanem csak az alul levő véna billentyűket roncsolja (lásd a tágítási protokollját itt). Ugyanis a felső szűkületek maguktól eltűnnek, amikor megszűnik az alső szűkület. Hogy miért? A felső szűkület ugyanis a juguláris vénában kialakult állóhullám miatt keletkezik... az alsó szűkület, azaz a vénabillenytűk hibás fejlődése a fő okozója a problémáknak. De lássuk részletesen, három videóban:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr943146281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása