HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Az agyvíznek gyorsan keresztül kell áramolnia az agyon, hogy egészségesen tartsa azt. De mi történik amikor a vénás rendszer nem megfelelő állapotú, elszűkült? Az agyból nem tud kiürülni az agyvíz, hiszen a legújabb tanulmányok szerint az agyvíz ürüléshez a vénás rendszer is szükséges. A végeredmény: neurodegenerativ betegségek mint pl. Alzheimer kór vagy SM. Erről beszél Jeffrey Iliff, Ph.D., research assistant professor (University of Rochester Medical Center)

Az SM-mel való kapcsolatról pedig dr. Brenner beszél a Neurology hasábjain. A CCSVI és az egyéb neurológiai betegségek kapcsolatáról pedig itt lehet részletesen olvasni. Úgy tűnik a CCSVI sokkal nagyobb mint az SM maga, elképzelhető, hogy köze van több egyéb neurológiai megbetegedéshez.

Hogyan lehet a vénás rendszert megjavítani, az áramlást gyorsítani? dr. Zivadinov (BNAC) és dr. Zamboni tanulmánya szerint a vénatágítás javítja az agyvíz keringést is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr125401273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása