HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Három új SM gyógyszer is be lett jelentve az elmúlt hónapban. Mindhárom gyógyszer segített az SM betegeken stage I és stage II kutatásokban, lassította a progressziót, javította a tüneteket. Mindháromnak van egy új eposzi jelzője: neuroprotektiv. Ez most az új marketing jelző, amivel illetik ezeket a gyógyszereket, de ha kicsit jobban megnézzük milyen gyógyszerek ezek, akkor elég érdekes és ismerős dolgokat látunk.

A CCSVI teória szerint az SM nem más mint egy krónikus oxigényhiányos állapot melynek során az agy vérellátása lassul, kevesebb oxigént kap, lassul a véráram. Ennek oka a vénák szűkülete, elszűkülése, melynek  következtében olyan reakciók zajlanak le az agyban mint stroke betegek esetében, erről írtunk már többször is.

Ez a három új gyógyszer hasonló módon hat. Mindhármat évek óta használják stroke betegek és érrendszeri problémák esetében. Mindhárom az endotéliumra hat (ez gyakorlatilag a vénák fala) segít a vénafal ellazításában (nitric oxide), növelésében, csökkenti a vérnyomást.

Mindhárom tehát tágítja a vénákat, növeli a keringő vérmennyiséget az agyban.

guanabenz-- ellazítja az ereket, a vér könnyebben áramlik.
http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/guanabenz-oral-route/description/drg-20064106

ibudilast-- növeli az agyban a keringő vér mennyiségét, tágítja az ereket
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18677969

biotin---csökkenti a vérnyomást, növeli a véráramlás mennyiségét, a stroke utáni alacsony oxigénszint kezelésére használják
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18179728
http://www.google.com/patents/WO2014016003A1?cl=en

Mintha a vénatágítást gyógyszerrel végeznék el. A (valódi) SM kutatók tehát megértették Zamboni elméletét, mely szerint a véráramlással van gond az SM betegeknél. A gyógyszergyárak pedig pénzt fektettek ezekbe a kutatásokba, tehát nagyon alapos indokuk lehet.

Lehetne még hosszasan gondolkodni azon, hogy miért nem hagyják, hogy a betegek kitágítsák a vénájukat, vagy miért nem az egészséges életvitelt, mozgást, oxigénterápiát stb. javasolják, hanem helyette miért drága gyógyszereket dobnak piacra.

Várható volt, hogy a gyógyszeripar gyorsan fog kapcsolni, és elkezdenek Zamboni elmélete köré valamiféle gyógyszergyárat építeni. Reméljük legalább hatásos lesz valamennyire. Már az sem nagyon zavar ,ha hülyének néznek és a betegségemből élnek, csak segítsenek rajtunk végre.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr687465934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása