HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Egy CCSVI-vel műtött pácins töltötte osztotta meg a műtét közben készült angiogramot, mely gyakorlatilag egy sorozat röntgen felvétel. A videón az látszik, hogy először a páciens jobb nyaki vénájába (a képen bal oldalt) fecskendeznek kontrasztanyagot (a drótszerű vonal a végén a ponttal, abból jön a kontrasztanyag, ami "megfesti" a vért) 

A befecskendezett kontrasztanyag meglepő módon nem csak lefelé indul meg, ahogyan az elvárható lenne hanem felfelé is "folyik". Miért? Mert a befecskendezés alatt ott van egy szűkület, ami miatt nem tud rendes tempóban lefelé elfolyni a vér a szív felé.

Jól látszik tehát, hogy a befecskendezett kontraszt anyag felfelé is megindul, sőt, valahol fent (ez nem látszik a videón) át is folyik egy másik vénába és a videó bal szélén halványan látszik, hogy abban is lefelé folyik.

Ezután jön a ballon, amit felfújnak és kitágítják a vénát.

A ballon után már nem folyik ki felfelé a képből a kontrasztanyag, hanem lefelé el tud folyni.

Kérdés: Nem logikus azt feltételezni, hogyha egy folyadék nem tud elfolyni és szűkület kerül az útjába, olyannyira, hogy a gravitációval szemben felfelé mozog, akkor az egy extra nyomást hoz létre a szűkület felett? (azaz az agyban.) 

 

Címkék: vizsgálat műtét ms ccsvi zamboni orvosoknak

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr402023407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbokor 2010.05.22. 20:57:07

A jobb nyaki véna kitágítása után ez is megszűnt: átfolyás egy másik vénába.
süti beállítások módosítása