HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Miközben itthon teljes és dermedt csend van a CCSVI körül azóta, mióta ezt a blogot írom (2008 óta) Zamboni doktor nem pihen. Ez a bohókás olasz doktor képes volt a NASA után a Nature magazint is megbolondítani az elméleteivel, akik közölték a legújabb kutatását. CCSVI betegek vénáit vizsgálták meg egy új eszközzel (Synchrotron XRF analysis, egyfajta röntgen)  és kiderült, hogy sokkal több kalcium található ezekben a CCSVI betegek vénáiban, mint egy egészséges emberében. 

Hétköznapi nyelvre lefordítva: a felhalmozódott kalcium miatt a véna felépítése megváltozik, ami egyértelműen kimutatható a tanulmány szerint. A CCSVI egy létező jelenség, újabb tudományos tényekkel alátámasztva.

Izgalmas továbbá, hogy a tanulmány megemlít további neurológiai betegségeket, amik összefüggésben lehetnek a CCSVI-vel. Érdemes megnézni a cikket, nagyon látványos anyag.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr426768681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildikó Katalin Tóth 2015.02.24. 22:24:40

Úgy vélem Zamboni doktor megérdemli a Nobel-díjat, és ha végre sikerül majd áttörnie - szerintem a méregdrága kezelésben mélyen érdekelt gyógyszeripar emelte - hallgatás falát - meg is kapja. Az már hatalmas előrelépés, hogy a tudomány élet leghíresebb fóruma, a Nature leközölte a tanulmányát. Remélem az is kiderült közben, hogy vált a 19. században még helyesen vénás keringési betegségben diagnosztizált sclerosis multiplex neurológiai, központi idegrendszeri, sőt autoimmun betegséggé. Nem tartom annak. Eddig hiába kérdeztem, ez orvos sem tudta (akarta?) megmondani, hogy mi a bizonyíték pl. az autoimmunitásra.
süti beállítások módosítása