HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

traboulsee.jpg Dr. Antony Traboulsee a University of British Columbia neurológia professzora nyilatkozott a folyamatban levő kanadai kettősvak CCSVI kutatásról. Elmondta, hogy a kutatás lassan halad, mert nagyon alaposak. Kettősvak módon vizsgálják a pácienseket, akiknek egy részén elvégzik majd a vénatágítást is egy másik részén pedig álműtétet végeznek, hogy kiszűrjék a placebo hatást. Sajnos csak 2016ra lesznek végleges eredmények.

Az Ottawa Citizen számára adott interjúban kifejti: 

“What we’ve been finding is that not everybody with MS will actually have this narrowing of veins,” said Traboulsee, medical director of the UBC Hospital MS Clinic. “Our finding is that maybe about 70 per cent have the narrowing.”

Azaz az eddig vizsgált páciensek 70% -ánál találtak vénaszűkületet. Ezt az információt úgy érdemes kezelni, hogy egy olyan kutatási anyagból származik, melyet neurológusok végeznek.

Kijelenthető tehát, hogy a CCSVI létezik és az SM betegek 70%-ában jelen van.

forrás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr425461247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása