HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Ezen az oldalon (angol nyelven) a "related studies" címszó alatt olyan régi tanulmányokat gyűjtöttek össze, melyek a CCSVI elméletet támasztják alá, annak ellenére, hogy akkoriban az még nem is volt ismert.

Az egyik legfontosabb régi tanulmány 2003-ból származik. (dr. Lassman: Hypoxia-like tissue injury as a component of multiple sclerosis lesions. J Neurol Sci. 2003 Feb) és azt mutatja be, hogy az SM betegek egy részének agyában megfigyelt károsodások tulajdonságai megegyeznek a stroke betegek agyában megfigyelt károsodásokkal, tehát a károsodás az alacsony oxigénszintnek tulajdonítható. Ezzel gyakorlatilag a CCSVI elméletet támasztják alá a kutatók, melyben a károsodásnak szintén az egyik fő oka a véna szűkületek miatt kialakult agyi oxigénhiányos állapot.

 

 

Címkék: tanulmány sm ms ccsvi orvosoknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr252006169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása