HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

A kanadai CBC riportfilmet készített Ginger MAcQueen SM páciensről, aki nem akart tovább várni és Lengyelroszágba utazott, ahol Dr. Simka diagnosztizálta és Dr. Ludyga megműtötte. A CBC végigköveti Ginger utazását és a műtétet is:

A második részben a műtétet követhetjük végig, valamint Dr. Ludyga megmutatja, hogyan áramlik Ginger nyaki vénájában a vér VISSZAFELÉ! Azaz nem a szív felé, hanem vissza az agyba. Úgy gondolom, hogy egy valódi orvosnak, aki letette a hippokratészi esküt egy ilyen felvétel láttán nincsen jogalapja megatagadni egy pácienstől a nyilvánvalóan rossz keringési rendszer korrekcióját. Függetlenül attól, hogy szenved-e SM-ben a beteg vagy nem. 

Ha másért nem is tehát, érdemes 2:14-nél megnézni a visszafelé áramló vért a nyaki vénában a riport második részében( azt kell figyelni, hogy a vér elindul FELFELÉ is, és csak utána folyik lefelé):

Ginger már a műtőasztalon jelzi, hogy a kisebb vénaszűkület ballonos tágításakor azonnal megszűnik a kezén több ujjának zsibbadása, melyek régóta fennálltak neki. Ezen a videón, melyet a műtét után 1 hónappal a blogjára tett ki, részletesen beszámol a javulásokról:

 Ginger a következő javulásokról számol be (1 hónappal a műtét után!):

  • A járása javult sokat, bár a jobb lába még gyengébb, de nincsen bicegés
  • Az egyensúlya is javult, 3 éve nem volt képes kerékpározni, pár méter után elesett, de most elővette a krékpárt, és 4 km-t bicajozott.
  • Ízlelése és szaglása is javult
  • Sokkal tisztább az agya
  • nem fáradt, csak ha fizikailag elfárad
  • energikusabb
  • jobb a memóriája
  • melegebb a keze,
  • lába egészségesebben néz ki, melegebb, színe is rószaszínes, természetes

Mi kell még a neurológus társadalomnak, hogy rájöjjön: Ez egy keringési probléma, melyet sebészeti eszközökkel lehet és kell is korrigálni. Nem érdekes ebben a fázisban, hogy mi köze van ennek a problémának az SM-hez, ezért nincsen helye kettősvak kísérleteknek. Vajon az első bypass szívműtétet is kettősvak kísérletekkel támasztották alá? Nem hiszem.

--------------

Christopher Alchenbrack nem bánja, hogy Lengyelországba látogatott, ahol CCSVI műtétet hajtottak végre rajta. 

A CTV News márciusban látogatta meg, ő pedig megmutatta, 18 év SM milyen nyomokat hagyott rajta. Bottal tudott csak járni, fáradtság gyötörte, és a látása is rossz volt.

-Egyetlen SM gyógyszer sem tudta megállítani az évek alatt az SM rosszabbodását - mondja.

Miután hallott a CCSVI-ről, talált egy orvost, aki diagnosztizálta nála is a jobb oldali juguláris véna szűkületet. Eldöntötte, hogy aláveti magát a műtét, melyet sokan kockázatosnak tartanak, de neki nem volt ideje arra várni, hogy alapos kutatásokkal alátámasszák az elméletet.

-Nem volt időm várni, bármikor kaphattam volna egy újabb nagy rosszabbdást, mialatt az eredményeket várom.

Lengyelországba utazott, és 10.000 dollárt fizetett egy ígéretért, amire nem is volt garancia. Christopher 30 percen belül érezte a műtét hatását. 

Fél óra múlva már mozgattam a lábujjaimat, csodás volt! Az egyensúlyom is azonnal javult, többé nem volt szükség a botra! Másnap reggel simán keresztülsétáltam a hotel nagytermén a botom nékül, az emberek akik láttak sírásban és tapsban törtek ki.

Christopher elmondta, hogy az évek óta tartó fáradtság eltűnt, és tud például hátrafelé is járni. A látása is szinte azonnal javult. az akaratlan szemmozgások eltűntek. 5 évet lépett vissza az időben, úgy érzi.

A kérdés, hogy ezek a tapasztalatok valósak-e és meddig tartanak? Az orvosok nagy része a placebo hatásnak tulajdonítja ezeket. 

- Soha ez életemben nem tapasztaltam ilyent. Pedig ha placebo hatás, akkor a gyógyszerek közötti váltáskor is tapasztalnom kellett volna hasonlót! Az orvosom döbbenten vizsgált meg, amikor visszamentem hozzá. Megkérdeztem tőle? Gondolja, hogy ez placebo hatás? Nem Christopher, ez nem placebo.

A kanadai CTV filmje itt megtekinthető, az elején amikor Christophert mutatja az a műtét előtti állapota, a végén pedig a műtét utáni. 

 

 

 

Címkék: média video vizsgálat műtét ms ccsvi zamboni valósemberek orvosoknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr301957579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása