HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

A következő tanulmány szignifikáns kapcsolatot talált a CCSVI jelenléte (és foka!) valamint az agy vérellátásnak csökkenése között. Ez az agyi vérellátás csökkenés közreműködhet az SM-ben jól ismert virtuális hypoxia kialakulásában. (A tanulmány teljes szövege ingyenesen letölthető innen)

  • A tanulmányban mind a 16 SM betegnek volt CCSVI-je (100%), és a kontroll csoport egyikének sem volt CCSVI-je (0%).
  • Az összes SM betegnek lassult volt az agyi vérkeringése (hipoperfúzió), ami az agyuk szürkeállományát érintette.
  • Az agyi vérkeringés lassulása összefüggött a detektált CCSVI súlyosságával.
  • A tanulmányban részt vett Zamboni dr. mellett dr. Zivadinov is, aki a buffalo egyetem elismert neurológusa.
  • A tanulmány vak és kontrollált volt (az alábbi videón elmeséli Zamboni, hogy Buffalóból küldtek neki 8 egészséges és 8 SM beteget, akik korban, nemben, életstílusban teljesen azonosak voltak és neki kellett megmondania, melyikük SM beteg. Megmondta)

Kérem a magyar kutatókat, orvosokat és neurológusokat, hogy végre mondják el szakmai véleményüket a CCSVI-ről. Kérem, hogy ne általános és semmitmondó szakmai kollégiumi állásfoglalásokra hivatkozzanak, hanem névvel is vállalják a véleményüket. Foglalják össze a CCSVI-ről eddig tudott ismeretanyagot és mutassák meg nekünk, hogy azok hol hibáznak. Úgy ahogyan azt a tudomány világában szokás.

Címkék: tanulmány vizsgálat ccsvi zamboni orvosoknak zivadinov hipoperfuzio

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr172720989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása