HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

 dr. Gianfranco Campalaniról már írtunk régebben,

ő Írország egyik vezető szívsebésze. 1986-ban SM-mel diagnosztizálták. Zamboni megvizsgálta, és kiderült, hogy veleszületett elváltozási vannak a nyaki vénáiban, melyek okozhatják az SM-et. Egy év múlva visszatért Olaszországba és Zamboni megműtötte.

A következő hetekben egyéb panaszai is nagy mértékben enyhültek, ám tavaly Campalani rosszabbodást észlelt. Megkérte kollegáit Belfastban, hogy vizsgálják meg a nyaki vénáit. Mindkettő újra összeszűkült. Ugyanazt a műtétet ismét elvégezték rajta Belfastban a kollegái, és beszámolója szerint újra sokkal jobban lett.

Azóta is jól van, jómagam is (jelen blog szerzője) leveleztem vele erről és megerősítette, hogy SM tünetei nem tértek vissza.

Nemrég a BBC Írországi műsorán szerepelt és kifejtette, hogy az orvos társadalom részéről a CCSVI ellenében kifejtett tartózkodó álláspontot etikátlannak tartja:  

 

 

 

 

 

 

 

- "Azt gondolom, hogy ha egy új kezelésnek gyakorlatilag csak elenyésző mellékhatásai vannak (ahogyan Zamboni jelentésében szerepel), ellenben nagy eséllyel van jelentős életminőség javító hatása, akkor ezt könnyedén szembe lehet állítani a gyógyszerek által okozott jelentős mellékhatásokkal és ilyen esetben az alapos és hosszadalmas kettősvak tudományos kísérletek végzése nonszensz. Szükség lenne pár intelligens és bátor érsebészre és intervenciós radiológusra, hogy elkezdjék kezelni a talált vénás rendellenességeket  a hagyományos érsebészeti módszerekkel, anélkül, hogy egyáltalán az SM-ről beszélni kellene. Sajnos azoban az orvostársadalom általában  konzervatív és nem nyitott az új dolgokra." 

forrás

Címkék: média usa műtét ms ccsvi zamboni valósemberek campalani

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr531888141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása