HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Megjelent egy tanulmány(angol, pdf), mely az SM betegeket vizsgálta genetikai szempontból. A számomra elég nehézkesen értelmezhető íráshoz (=semmit nem értek belőle) segítséget kértem egy genetikához értő szakembertől, aki a következő összefoglalást írta nekem:

A cikk arról szól, hogy az immunrendszerben kulcsszerepet játszó HLA régióban kerestek ismétlődő génszakaszokat és találtak is 200-nál többet.
Ami ennél is fontosabb, hogy az ismétlődő génszakaszok száma korrelál a vénás malformációk számával (azaz a genetikai háttér és a betegség egyik fizikai "lenyomata" között összefüggés van), és több olyan gént is azonosítani véltek, ami szerepet játszhat a betegség kialakításában.

Ezzel a tanulmánnyal tehát bizonyított, hogy VALAMILYEN összefüggés van az SM-es betegek immunrendszerének állapota és azok vénás rendellenessége között.

Ezt az összefüggést ki kell vizsgálni.

Címkék: tanulmány általános sm vizsgálat ms ccsvi orvosoknak

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr41987754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lám csak 2010.07.26. 13:18:23

Az SM-ikerparadoxon számomra azt mutatja, hogy a vénás elégtelenségen túl kell legyen legaláb egy individuális környezeti faktor, ami a betegség kialakulását döntő módon befolyásolja. Arra persze van ötletem, hogy a visszaáramlás által deponált vas honnan kerül oda, de még nem mérgezném ezzel senkinek a lelkét sem, főleg nem a szegedi százakét.

A genetikai faktor korreláltatása van olyan kényes, mint a környezeti faktor egyetemleges keresése, erről szilárd bizonyítékkal rendelkezem. Ugyanis kezemben van a saját HLA-képletem, no meg az évtizedek tapasztalatai.
süti beállítások módosítása