HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

A következő videót megtekintve az ember csak nyel egyet és a döbbenettől  nem tud szóhoz jutni.

A University of British Columbia MRI Kutatóközpontjában egy 3T MRI készülékkel egy új technológiával (4D TRAK: gyakorlatilag egy mozgóképen mutatja az MRI felvételeket.) megvizsgáltak egy SM beteget.

A felvételt érdemes megnézni többször is, tisztán látszik, ahogyan a bal oldalon a kéz felől bejut a szívbe a kontraszt anyag, majd a szív felnyomja az agyba az artériákon keresztül, onnan pedig a jobb juguláris vénán (ami a videó bal oldala!) keresztül egyből visszafolyik a szívbe. (a juguláris az a legvastagabb véna a videón)

Azonban a bal juguláris vénán (videó jobb oldala!) csak óriási késleltetéssel jelenik meg a szív felé visszafolyó vér, és jóval kisebb mennyiségben is folyik csak vissza. Logikus, hogy ha kifolyni nem tudott az agyból a vér, akkor befolyni sem tud oda, azaz az agy bal oldali részének nem megfelelő a vérellátása, magyarul nem kap oxigént az agy, elsorvad. 

Tisztelt doktor urak! Kérem hogy jelentkezzen (msccsvi@gmail.com) a nevét vállalva Önök közül az, aki a videón látható állapotot szívesen kipróbálná saját magán vagy a családja bármely tagján, akár csak pár órára is! Mi ugyanis így élünk minden nap minden percében. És most nem is az SM betegségemről beszélek, hanem arról, hogy nem megfelelő az agyam oxigén ellátottsága.   

A videó megtekinthető a Facebookon is (új ablakban nyílik) 

 

 

Címkék: video vizsgálat ms ccsvi zamboni orvosoknak

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr752439483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szalmon ella 2010.11.11. 08:41:30

Hányingerem van az orvosok hozzáállásától.
Ha ezt látnák, megrántják a vállukat és humbungot mondva továbbállnak.
süti beállítások módosítása