HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

A nemrég megalakult (lásd alul) International Society of Neurovascular Disease 2011 március 13 -án tartja az éves találkozóját, ahol sok érdekességről lesz szó, többek között kiderül, hogy a CCSVI-t sikerült állatkísérletekben is kimutatni! 

A szakmai program alább olvasható:

  • Ultrasound and MR imaging in treatment planning
  • The role of iron in MS and neurodegenerative disease
  • Perfusion deficits and hypoxia and possible relationships to CCSVI
  • New evidence of CCSVI in animal models
  • Related vascular problems: venous embriology, idiopathic intracranial hypertension, normotensive hydrocephalus, carotid surgery in stroke
  • CCSVI treatment: procedure and neurological outcomes
  • Genetic studies
  • Plethysmography
  • Flow dynamics: modeling the cerebral venous system

 

---------------

A nemrég megrendezésre került CCSVI konferencián jelentette be dr. Sclafani, hogy megalakul az International Society of Neurovascular Disease (www.isnvd.org), melynek fő feladata a CCSVI-vel való foglalkozás lesz, de foglalkoznak minden olyan hasonló betegséggel, mely érrendszeri eredetű és a központi idegrendszert érinti. 

A szervezet célja, hogy koordinálja a CCSVI-vel kapcsolatos tudományos kutatásokat, első elnöke dr. Paolo Zamboni lesz. Első ülésének tervezett témái itt olvashatóak.

Maga a tény is megdöbbentő, hogy ezt a szervezetet most kellett létrehozni, egyszerűen nem létezett eddig, érthető tehát valamelyest az orvosok szkeptikus hozzáállása: új dolgok vannak születőben, a szemünk láttára fedeztek fel egy új betegséget. A hagyományosan merev gondolkodású orvostársadalomnak iparkodnia kell, hogy ha szeretné tartani a lépést a kutatókkal. 

Ide tartozó hír a CCSVI Alliance megalakulása is, mely a betegek érdekeit védő non-profit alapítvány. Elnöksége azokból az SM betegekből és családtagjaikból áll, akik 2009 nyarán elkezdtek foglalkozni a CCSVI-vel és akik legelőször elvitték a kutatási anyagokat az orvosokhoz.

A CCSVI Alliance oldalán nagyon sok hasznos anyag található, érdemes átolvasni, sajnos csak angolul.

(Ha valaki tud segíteni a fordításban, kérem jelezze nekem az msccsvi@gmail.com email címen!)

 ---------

RÓMA - Olaszországban mától a CCSVI önmagában is egy elismert betegség lett, ezáltal immáron könnyen felállíthatóak kezelési és diagnosztikai javaslatok. Ez azt jelenti, hogya vénaszűkület kezelhetővé válik függetlenül attól, hogy a betegnek van-e szklerózis multiplexe vagy nincs.

 

Az olasz CCSVI szervezet tárgyalásokat folytatott az olasz egészségügyi minisztériummal. A tárgyalások nagyon jól haladtak - mondta Tobacco - az időzítés még kérdéses, de a minisztérium gyors lépéseket ígért.

- A tudomány halad a maga útján és majd bebizonyítja, hogy a CCSVI és az SM összefügg, azonban a CCSVI önmagában már bizonyítottan egy fejlődési rendellenesség és mint ilyennek, ki kell dolgozni az államilag elfogadott kezelési és diagnosztikai protokollját - tette hozzá.

A világban számos kutatási programban találtak összefüggést az SM és a CCSVI között. A CCSVI egy vénás keringési probléma, melynek során az agyból akadályozott a vér kifolyása.

forrás (olasz) és facebook (angol)

 

Címkék: disease akadémia of international alliance society ccsvi neurovascular

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr802192686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szalmon ella 2010.08.11. 13:17:47

Nálunk is vannak érdekvédő szervezetek..pl. smboe, sm társaság...stb.
Csak az a baj, hogy a saját érdekeiket védik:(

Elitebear 2010.12.13. 21:25:43

Az a legszörnyűbb, hogy ezek a szervezetek kizárólag azokkal a véleményekkel hajlandók foglalkozni amik megkérdőjelezik a CCSVI létjogosultságát, és azt hogy mellette hány szakvélemény áll nem merik megemlíteni.
Olyan jó lenne ha kedves orvosok manapság is legalább akkora vehemenciával, kitartással próbálnák keresni az új megoldásokat mint az az ORVOS aki beleőrült abba,hogy nem hiszik el azt amit állít.
süti beállítások módosítása