HTML

CCSVI - a szklerózis multiplex vénás eredete

Egy olasz doktor, Paolo Zamboni felveti, hogy az SM (szklerózis multiplex) egyik fontos faktora lehet a nyaki vénás keringés elégtelensége. Eredményeit a világ számos országában alkalmazzák. Magyarországon még nem.
“Először átnéznek rajtad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak veled, és végül nyersz.” (Mahatma Gandhi)
a blog szerzője elérhető: msccsvi@gmail.com

Linkblog

Friss topikok

Megérkeztek a legújabb eredmények Buffalo -ból. (Pubmed link)

A dr. Zivadinov vezette csapat azt vizsgálta, hogy milyen az SM betegek agyvíz keringése.

  • 67 SM beteget (48 relapszáló-remittáló, 19 másodlagos progressziv),
  • 9 CIS beteget (az SM előszobája)
  • 35 egészséges embert

vizsgáltak meg.

Az agyvíz keringés mértékét és sebsségét egy félautomata módszerrel megmérték és összevetették a betegek MRI felvételeivel és tüneteivel.

  • Szignifikánsan alacsonyabb volt az SM betegek agyvíz keringése, mint az egészséges embereké. (-3.7 és -7.1 μL/beat).
  • A lelassult keringés az MRI felvételeken sokkal nagyobb gócokat eredményezett az SM betegeknél.
  • A CIS betegeknél 1 év után azt figyelték meg, hogy minél lassabb volt az agyvíz keringés mértéke, annál előbb kapta meg a páciens a biztos SM betegség diagnózisát.  
  • SM betegeknél minél lassabb volt az agyvíz keringés mértéke, annál nagyobb volt az éves shubok száma.

Konklúzió: Az SM betegek agyvíz keringése akadályozott, lassabb mint az egészséges embereké. Az agyvíz keringés lassulása súlyosabb SM tüneteket és MRI felvételeket jelent a betegek számára.

Hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy ezt a tanulmányt nem Zamboni készítette, hanem dr. Zivadinov, aki egy neurológus.

A fentebb bemutatott agyvíz keringés lassulás Zamboni doktor szerint a CCSVI-vel magyarázható. (egy régebbi bejegyzésem erről) Erre a bizonyíték, hogy Zamboni készített egy tanulmányt mely szerint az SM pácienseknél talált vénás elzáródások mértéke és az agyvíz keringési mennyisége összefügg, minél több a vénás elzáródás, annál rosszab az agyvíz keringés minősége. A teljes tanulmány itt olvasható (ingyenes, PDF)

Eddig a hivatalos szöveg, eddig az érzéketlen számok és szenvtelen közlemények sora. Amint fordítottam a tanulmányt, minden mondat végén a pontot leírni olyan volt mint egy szöget beleverni a koporsójába egy SM betegnek. Itt vannak előttünk ezek az összefüggések, melyek egyértelműen mutatják, hogy az SM betegségnek van érrendszeri kapcsolata. És senki nem kapja fel a fejét Magyarországon, senki nem kezd fejvesztett kutatásba.

Igazából egyetlen esetben érteném meg ezt a viselkedést: ha a neurológusaink akár csak egyetlen egy konzisztens és jól magyarázható elméletet tudnának mondani, mely az autoimmun modellt támasztja alá. Vagy akár csak egyetlen diagnosztikai módszert tudnának mutatni, mellyel az immunrendszer hiányosságai kimutathatóak. Az SM okáról egyértelműen és elismerten a "nem tudjuk" az általuk hangoztatott elmélet, az immunrendszer hibája pedig mutatható ki semmiféle vérvétellel vagy DNS vizsgálattal. 

Ezek hiányában azonban a legújabb kutatási elméletek és az azokhoz félelmetesen passzoló diagnosztikai eszközök és eredmények teljes tagadása és kinevetése sok SM beteg számára az utolsó szöget is jelentheti a koporsójába. 

László

SM beteg, msccsvi@gmailcom

 

Címkék: kutatás usa tanulmány vizsgálat buffalo zamboni orvosoknak zivadinov

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ccsvi.blog.hu/api/trackback/id/tr304712593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása